Kuva Leena Naumanen

Top kilpailu

TOP MALTANKOIRAKILPAILU 

Top- maltankoira kilpailu on leikkimielinen kilpailu, josta ei jaeta palkintoja. Kilpailukausi on kalenterivuosi. Sijoittuneiden koirien kuvat ja tulokset julkaistaa vuoden ensimmäisessä yhdistyksen jäsenlehdessä.

Kilpailussa on kolme sarjaa "paras uros", "paras narttu"ja "paras veteraani". Sijoitus määräytyy pisteiden perusteella, jotka tulee taulukon mukaisesti näyttelytuloksista, omistajia kehoitetaan ilmoittamaan oman koiran tulokset yhdistykseen vuoden loppuun mennessä, erityisesti ryhmäsijoitukset. Pentujen tuloksia ei enää julkaista 2018 alkaen.

Tuloksiin huomioidaan enintään viisi (5) parasta pistetulosta näyttelysijoituksen perusteella. Tuloksissa ilmoitetaan moneestako näyttelyistä pisteet on laskettu ja moneenko näyttelyyn koira on vuoden aikana yhteensä osallistunut.

Kilpailun säännöt:
1. Koiran omistaja/omistajat tulee olla kilpailu vuonna maltalaiset ry:n jäsen. Jos koiralla on useampi omistaja, niiden kaikkien tulee olla yhdistyksen jäseniä. Jos omistajat ovat keskenään perheenjäseniä, riittää kun yksi omistajista on yhdistyksen jäsen.
2. Koira tulee olla rekisteröity Suomen kennelliittoon (SKL). Täten myös tuotikoirat voivat osallistua kilpailuun, mikäli koira rekisteröidään SKL:ssa myöhemmin kalenterivuoden aikana, pisteet alkavat kerääntyä rekisteröinti päivästä alkaen.
3. Kilpailuun hyväksytään vain virallisten koiranäyttelyiden tulokset Suomesta.
4. Veteraani ikäiset koirat kilpailevat sekä "paras uros"/"paras narttu" ja veteraani sarjassa. Nuoret koirat osallistuvat pentusarjaan ja "paras uros"/"paras narttu" sarjassa, kun koira siirtyy iän vuoksi sarjasta toiseen kalenterivuoden aikana.

5. Juniorikoirille on oma Top Ten kisa vuoden 2023 alusta - samoilla säännöillä, kuin aikuisten kisassa eli vaatimuksena Eri + SA. Juniori osallistuu myös aikuisten kilpailuun. 

6. Lisäpisteisiin huomioidaan näyttelyyn osallistuneiden koirien lukumäärä (ei ilmoittautumismäärä). "Paras uros" ja "paras narttu" sarjoissa lisäpisteissä mukaan ei huomioida näyttelyissä olleita pentuluokan koiria. Veteraanisarjassa lisäpisteisiin huomioidaan näyttelyyn osallistuneiden veteraanien lukumäärä. Jos koira on saanut SAn ja kilpaillut paras uros/paras narttu luokassa, mutta ei ole sijoittunut siinä suuremman koiramäärän vuoksi, huomioidaan kilpailuun lisäpisteiden mukaiset pisteet ko näyttelystä (sijoitus pisteet 0).

Mikäli koira sijoittuu myös kääpiökoiraryhmäkilpailussa ja Best in Show (BIS) kehissä, huomioidaan sijoituksen mukainen pistemäärä taulukon mukaisesti (ryhmä sijoituspisteitä ei lasketa yhteen ROP pisteiden kanssa).

KUVA ja TIEDOT pisteistä: maltalaiset(at)gmail.com


JUNIOREIDEN TOP TEN KISA 1.1.2023 alkaen, lisäpisteet yllä olevan taulukon mukaan

SIJOITUS      PISTEET
                      KV/NOR       KR            RN         ERKKARI
BIS1-JUN         13               13              11                  10
BIS2-JUN        12               12             10                   9
BIS3-JUN        11                11                9                   8
BIS4-JUN        10              10                8                   7
ROP-JUN         5                5                5                   6
VSP-JUN          4                4                4                   5
JUN2                3                3                3                   4
JUK3                2                2                2                   3
JUK4.               1                  1                 1                   2