Kuva Leena Naumanen

Top kilpailu

TOP MALTANKOIRA KILPAILU + TOP MALTANKOIRA JUNIORIKILPAILU 

Top-maltankoira kilpailu on leikkimielinen kilpailu, josta ei jaeta palkintoja. Kilpailukausi on kalenterivuosi. Sijoittuneiden koirien kuvat ja tulokset julkaistaan vuoden ensimmäisessä yhdistyksen jäsenlehdessä, jos koirasi on käynyt näyttelyssä kalenterivuoden aikana - ilmoita tiedot ja lähetä kuva koirastasi päätoimittajalle maltalaiset(at)gmail.com 14.2.2024 mennessä.

Kilpailussa on kolme sarjaa "paras uros", "paras narttu", "paras veteraani" ja "paras juniori". Sijoitus määräytyy pisteiden perusteella, jotka tulee taulukon mukaisesti näyttelytuloksista, omistajia kehoitetaan ilmoittamaan oman koiran tulokset yhdistykseen vuoden loppuun mennessä, erityisesti ryhmäsijoitukset. Pennut eivät osallistu top ten kisaan, mutt pentunäyttelyssä käyneiden pentujen kuva julkaistaan lehdessä, jos omistaja kuvan lähettää s-posti: maltalaiset(at)gmail.com 14.2.2024 mennessä.

Tuloksiin huomioidaan enintään viisi (5) parasta pistetulosta näyttelysijoituksen perusteella. Tuloksissa ilmoitetaan moneestako näyttelyistä pisteet on laskettu ja moneenko näyttelyyn koira on vuoden aikana yhteensä osallistunut.

Kilpailun säännöt:


  1. Koiran omistaja/omistajat tulee olla kilpailu vuonna maltalaiset ry:n jäsen. Jos koiralla on useampi omistaja, niiden kaikkien tulee olla yhdistyksen jäseniä. Jos omistajat ovat keskenään perheenjäseniä, riittää kun yksi omistajista on yhdistyksen jäsen.
  2. Koira tulee olla rekisteröity Suomen kennelliittoon (SKL). Täten myös tuotikoirat voivat osallistua kilpailuun, mikäli koira rekisteröidään SKL:ssa myöhemmin kalenterivuoden aikana, pisteet alkavat kerääntyä rekisteröinti päivästä alkaen.
  3. Kilpailuun hyväksytään vain virallisten koiranäyttelyiden tulokset Suomesta.
  4. Veteraani ikäiset koirat kilpailevat myös "paras uros"/"paras narttu" sarjassa.
  5. Juniorikoirille on oma Top Ten kisa vuoden 2023 alusta - samoilla säännöillä, kuin aikuisten kisassa eli vaatimuksena Eri + SA. Myös juniori osallistuu aikuisten kilpailuun.
  6. Lisäpisteisiin huomioidaan näyttelyyn osallistuneiden koirien lukumäärä (ei ilmoittautumismäärä). "Paras uros" ja "paras narttu" sarjoissa lisäpisteissä mukaan ei huomioida näyttelyissä olleita pentuluokan koiria. Veteraanisarjassa lisäpisteisiin huomioidaan näyttelyyn osallistuneiden veteraanien lukumäärä. Jos koira on saanut SAn ja kilpaillut paras uros/paras narttu luokassa, mutta ei ole sijoittunut siinä suuremman koiramäärän vuoksi, huomioidaan kilpailuun lisäpisteiden mukaiset pisteet ko. näyttelystä (sijoitus pisteet 0).

Mikäli koira sijoittuu myös kääpiökoiraryhmäkilpailussa ja Best in Show (BIS) kehissä, huomioidaan sijoituksen mukainen pistemäärä taulukon mukaisesti (ryhmä sijoituspisteitä ei lasketa yhteen ROP pisteiden kanssa).

KUVA ja TIEDOT pisteistä osoitteeseen: maltalaiset(at)gmail.com


Aiempien vuosien tuloksia


Pistetaulukot

JUNIOREIDEN TOP TEN KISA 1.1.2023 alkaen, lisäpisteet yllä olevan taulukon mukaan:

SIJOITUS      PISTEET
               KV/NOR    KR        RN         ERKKARI
BIS1-JUN         13               13              11                  10
BIS2-JUN        12               12              10                  9
BIS3-JUN        11                11                9                  8
BIS4-JUN        10              10               8                   7
ROP-JUN         5                5                5                   6
VSP-JUN         4                4                4                   5
JUN2                3                3                3                   4
JUK3                2                2                2                   3
JUK4                1                 1                 1                   2